woensdag, september 12, 2007

Een tweede leven voor Brugge

van onze redacteur ter plaatse
Dit weekend opent Brugge haar virtuele variant op SecondLife. Het bedrijf Metacon heeft mijn geliefde stad met haar prachtige gebouwen en straten virtueel nagebouwd. Dat is makkelijk, nu moet ik de deur niet meer uit om mijn bewonderende blik over het marktplein te laten ronddwalen.
De dood van SecondLife als marketing-instrument is al vaak aangekondigd. Dat maakt dit ambitieus project net zo merkwaardig. Zijn het vijgen na pasen of wordt het toch een succes?
Misschien wel. Want als marktplaats voor online handel en informatieverspreiding is SecondLife op dit ogenblik nu wel niet echt ideaal. Maar de onheilsprofeten gooiden het kind met het badwater weg. SecondLife is eigenlijk begonnen als een spelletje. Even ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en rondzwerven als de ideale man/vrouw. En daar is zo'n virtueel Brugge natuurlijk perfect op zijn plaats.
Kijk eens aan. Alvast een nuttige toepassing van virtuele werelden. Want stel je eens voor dat je in het virtuele Brugge het Groeningemuseum binnenstapt en rondwandelt door de zalen. Je klikt een schilderij aan en je kan inzoomen op het beeld tot je de craquelures ziet. De nodige informatie krijg je zo op je virtuele schoot geworpen.
Een aanzet van deze realiteit zag ik op deVirtuele Rondleiding van de Beeldbank Leeuwarden. Je loopt rond in een museumzaal en ziet de kunstwerken in hun context. Inzoomen op de schilderijen kan heel eenvoudig. Een kleine stap nog naar volledige virtuele musea. Waarom niet in SecondLife? Of een andere virtuele wereld...

bron: SecondLifeCrew

Geen opmerkingen:

Een reactie posten