maandag, mei 28, 2007

Rik Maes


Robert Cailliau, Herbert Van de Sompel en in een verder verleden Paul Otlet, Belgen die de wereld op een andere manier naar informatie lieten kijken. Vlamingen hebben iets te vertellen als het gaat over informatiemanagement, maar helaas moeten we opnieuw het adagium "geen sant in eigen land" boven halen, want deze onderzoekers haalden hun erkenning telkens in het buitenland. Een nieuwe naam in de academische benadering van informatiemanagement is prof. dr. Rik Maes. Een Vlaamse professor die schoon weer maakt aan de universiteit van Amsterdam waar hij informatiemanagement doceert.
Zijn coördinaten werden me ingefluisterd door prof. dr. Aime Heene, voor wie ik een masterproef over het onderwerp voorbereid. Hij weet het nog niet, behalve als hij deze blog leest, maar ik zal eens aan zijn mouw trekken.
Zijn website is meer dan het bezoeken waard. Hij bezit een verfrissende visie op het onderwerp, de website is zeer goed gedocumenteerd (zonder overdadig te worden) en weet het hermetische, wat typisch is voor veel academische websites, te vermijden door voldoende instapinformatie te voorzien.
http://www.rikmaes.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten