zondag, januari 20, 2013

Studiedag : Open Data en de Cloud : een revolutie in de informatiehuishouding van de overheid

Open data en cloud zijn twee concepten die de komende maanden/jaren het beheer van informatie en informatiesystemen sterk zullen beïnvloeden. Verschillende overheidsdiensten zetten nu al sterk in op deze nieuwe data-concepten. Overheden moeten met deze nieuwe technologie voorzichtig en doordacht te werk gaan. U kan dus maar beter goed geïnformeerd aan de slag gaan.
Flexibiliteit, kostenefficiëntie, efficiëntieverhoging, betere bescherming van de data… Het zijn maar een aantal voordelen van het werken met de cloud. Open data zorgt dan weer voor een grotere transparantie, waardoor het grote publiek eenvoudiger gegevens kan raadplegen. Voordelen die bijdragen tot het verbeteren van de dienstverlening van uw organisatie. De cloud en open data zorgen dus voor een verhoging van de efficiëntie en een verlaging van de kosten. Waarom nog langer wachten?
Maar wat zijn de nadelen en gevaren van deze nieuwe toepassingen? Hoe zit het met de dataveiligheid, de privacy en de kosten? Bij vele overheden blijft er argwaan bestaan in verband met de wetgeving en veiligheid. Overheidsdata zijn immers altijd gevoelige informatie. Op 22 februari zal u niet overdonderd worden door technologische snufjes, maar zal u wel concrete antwoorden krijgen over de (on)mogelijkheden en de voor- en nadelen van deze nieuwe technologie binnen de overheid.
Het volledig programma kan u consulteren op: www.politeia.be

Exclusief aanbod HANDBOEK INFORMATIEMANAGEMENT

cover Als deelnemer aan de studiedag kan u het handboek Informatie management aankopen aan het voordelig tarief van 29 euro (incl. BTW) ipv 49 euro. U ontvangt het handboek op de studiedag.

Praktische informatie

Datum:
vrijdag 22 februari van 9u30 tot 16u (onthaal vanaf 9u).
Locatie:
Het Pand (Onderbergen 1, 9000 Gent).
Prijs:
95 euro (incl. koffiepauze, broodjeslunch, afsluitende drink, deelnemersmap en excl. BTW).

Inschrijvingen

Inschrijven kan per mail (yvves.stevens@politeia.be), per fax (02 289 26 19) of via de website (www.politeia.be)
Uw inschrijving is definitief, u zal per post een factuur ontvangen. Annuleren van de inschrijving is niet mogelijk, er kan wel een vervanger worden aangewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten