donderdag, juli 10, 2008

Van communities naar ontmoetingen


In april blogde ik over mijn presentatie voor Socius over interactief webgebruik in een socio-culturele context, waarin ik mij toelegde op de meerwaarde van Web2.0 voor gemeenschapsvorming en educatie. De presentatie sloot ik af met enkele ideeën hoe je vanuit een virtuele omgeving kunt komen tot reële ontmoetingen.

Max van Socius stuurde mij enige tijd geleden nog een interessante link door : www.meetup.com : een sociale netwerksite die tot doelstelling heeft "echte" ontmoetingen te bekomen. Of zoals ze zelf schrijven :
Meetup Groups meet face-to-face to pursue hobbies, network, get support, make friends, find playgroups or even change the world!

Get on the Internet to get off the Internet!


Veel Vlaamse of Nederlandse groepen zitten er nog niet op. Maar wat niet is, kan nog komen ... Dus waar wacht je nog op ? Bedankt Max.

Ondertussen heeft het VCOB een werkgroep opgericht om 23 dingen te helpen implementeren in de Vlaamse bibliotheken. In die werkgroep zitten vertegenwoordigers van het VCOB en Cultuur Lokaal, maar ook van de Bibliotheekschool van Gent en andere expterten (zoals Maarifa). De Bibliotheekschool bereidt een certificaatgerichte opleiding voor die in afstandsonderwijs zal georganiseerd worden. Uiteraard is ook Rob Coers (de grondlegger van de Nederlandstalige 23 dingen) van de partij. En die moet ik nu even snel contacteren, zie ...

1 opmerking:

  1. Dag Jan,

    Interessante melding.
    Je bent mij vergeten in het lijstje van experts :-)

    BeantwoordenVerwijderen